Милованов про від'їзд до США: Я образився на країну

Милованов заявив, що Україна була для нього нецікавою
Фото: Тимофей Милованов / Facebook

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що виїхав з України, оскільки не міг одразу стати вченим.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в інтерв'ю Bihus.Info заявив, що виїхав до США 1999 року через те, що образився на країну і для нього не було тут місця, щоб стати вченим.

"Коли люди ображаються на державу, [вони] кажуть: я не буду платити тут податки, бо всі крадуть, кругом корупція, я не буду... Ображаються всі, усе суспільство ображене на державу. Так само був і я", – розповів він.

За словами Милованова, Україна була для нього нецікавою, оскільки він побудував свою кар'єру на Заході. У 2014 році, після того як він побачив убивства учасників Євромайдану в Києві, Милованов вирішив повернутися, бо відчув свою відповідальність за те, щоб таке не повторювалося.

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні сталися масові протести, які привели до зміни влади – президент Віктор Янукович утік до Ростова. Протягом усього конфлікту протестувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки). За словами експрезидента України Петра Порошенка, унаслідок трагічних подій 18–20 лютого 2014 року загинуло 107 осіб.

У розстрілах обвинувачують бійців роти спецпризначення "Беркут". В організації злочину – президента-утікача Віктора Януковича, колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, його ексзаступників Віктора Ратушняка та Петра Федчука, ексголову Служби безпеки України Олександра Якименка, його колишнього заступника Володимира Тоцького.