Мінгареллі заявив, що закон про антикорупційний суд містить одне "сумнівне положення"

Мінгареллі не повідомив, коли ЄС сформує свою позицію щодо закону
Фото: European Union in Ukraine / Facebook

Ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд – "значний крок у правильному напрямку", зазначив голова представництва Європейського союзу в Україні Хюг Мінгареллі, додавши, що у Брюсселі детально вивчають положення документа.

Голова представництва Європейського союзу в Україні Хюг Мінгареллі вважає, що закон про Вищий антикорупційний суд необхідно доопрацювати. Про це він сказав 19 червня в Києві, повідомило УНІАН.

"Ухвалення документа є значним кроком у правильному напрямку, але там є одне положення, щодо якого існують сумніви, і ми це вивчаємо", – пояснив дипломат.

Мінгареллі не уточнив, коли ЄС сформує свою позицію щодо закону.

7 червня Верховна Рада ухвалила законопроект про антикорупційний суд.

11 червня ініціативу схвалив президент України Петро Порошенко.

13 червня після публікації закону в офіційній пресі Центр протидії корупції заявив, що в документі з'явилася норма, якої не зачитували в Раді і не обговорювали у профільному комітеті. Згідно з нею, апеляції у справах Національного антикорупційного бюро України, які вже надійшли в суди, розглядатимуть у судах загальної юрисдикції, а не в антикорупційному суді.

НАБУ пояснило, що зазначене редагування може нівелювати роботу детективів бюро протягом останніх трьох років.

У комітеті Ради з питань правової політики та правосуддя запевнили, що уточнення щодо апеляції пройшло всі стадії узгодження. Згідно з комюніке, це була рекомендація експертів Венеціанської комісії. В останній запевнили, що не мають стосунку до норми.

14 червня в парламенті зареєстрували законопроект №8473 про скасування редагування.

18 червня спікер парламенту Андрій Парубій допустив внесення змін до закону.