Мінінфраструктури планує переконати компанію Маска побудувати в Україні завод із виробництва акумуляторних батарей

Омелян (ліворуч) презентував національну транспортну стратегію до 2030 року
Фото: mtu.gov.ua

У межах національної стратегії Drive 2030 планують залучити в Україну найбільші світові технологічні компанії, такі як Tesla Ілона Маска. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що планує переконати американського бізнесмена Ілона Маска побудувати фабрику Tesla в Україні. Про це він повідомив 21 червня в Києві під час презентації української транспортної стратегії Drive 2030, повідомляє "Громадське".

"Ми віримо, що нам удасться переконати найбільшого у світі виробника електромобілів, компанію Tesla Motors, створити свою Gigafactory з виробництва акумуляторних батарей в Україні", – заявив Омелян.

За словами міністра, залучення міжнародних технологічних компаній в Україну дасть можливість забезпечити стрибок у сфері розвитку інфраструктури.

Метою стратегії є інтеграція України у світову економіку і технологічний стрибок у сфері інфраструктури. За задумом авторів, це стане можливим шляхом залучення у країну технологічних гігантів – Hutchison Ports, DP World, General Electric, Bombardier, Tesla, Ryanair та інших, ішлося на презентації.

У березні 2017 року Омелян припускав, що в Україні можуть відкрити завод із випуску електромобілів Tesla.