Міноборони РФ заперечує заяву Муженка про невиведені з Білорусі російські війська

У міноборони РФ назвали Муженка профнепридатним
Фото: mil.ru

За твердженням міноборони РФ, слова начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка про те, що після навчань "Запад-2017" у Білорусі залишилися російські війська, не відповідають дійсності.

Росія вивела свої війська з території Білорусі після спільних навчань "Запад-2017". Про це заявив офіційний представник міністерства оборони РФ Ігор Конашенков, повідомив "Интерфакс".

За його словами, всі підрозділи російських військ, які брали участь у навчаннях "Запад-2017", повернулися до пунктів постійної дислокації.

Представник міноборони РФ додав, що заяви начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка "демонструють його профнепридатність".

28 вересня в інтерв'ю Reuters Муженко заявив, що Росія не вивела з Білорусі всіх своїх військових підрозділів після навчань "Запад-2017".

Військові навчання у Білорусі за участю російських військ проходили з 14 до 20 вересня. 21 вересня РФ почала виводити техніку з країни.

Своє занепокоєння стосовно маневрів висловлювали країни Європейського союзу, НАТО і Україна.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що російські військові під час навчань відпрацювали умовне завдавання масованого ракетно-ядерного удару.