Мосійчук: Кажуть, готується штурм Верховної Ради, щоб завести до сесійного залу Саакашвілі

Мосійчук заявив, що мітингувальники біля будівлі ВР говорять про штурм парламенту
Фото: Ігор Мосійчук / Facebook

Екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі на акції біля стін Верховної Ради виступає на чолі тих, хто називає себе українськими націоналістами, заявив народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

Мітингувальники під Верховною Радою готують штурм парламенту, щоб провести на територію колишнього голову Одеської облдержадміністрації, лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі. Про це у своєму Facebook написав нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

"Кажуть, готується штурм ВРУ, метою якого є завести до сесійного залу Міхо Саакашвілі. Це якийсь театр абсурду. Саакашвілі і НайОм (вірогідно, мова йде про народного депутата від БПП Мустафу Найєма.  "ГОРДОН") на чолі тих, хто називає себе українським націоналістом. Шоу триває", – написав Мосійчук.

Зараз у Раді оголошено перерву до 16.00.

Кілька політичних партій і громадських рухів оголосили про проведення 17 жовтня біля Верховної Ради всеукраїнської акції на підтримку масштабної політичної реформи. Вимоги активістів – ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності (№6773), про антикорупційний суд (№6011) і про нові виборчі правила (№1068-2).

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі попередив, що акція може стати безстроковою. Він закликав президента утриматися від провокацій.

За оцінками правоохоронців, зараз біля будівлі парламенту мітингують приблизно 4,5 тис. осіб