МЗС України висловило протест Росії у зв'язку з недопуском Денісової до Сенцова

МЗС України висловило протест РФ

Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine / Facebook

Спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца заявила, що Росія вкотре вдалася до підступних дій, не допустивши уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову до ув'язненого у РФ українського режисера Олега Сенцова.

15 червня Міністерство закордонних справ України висловило протест Росії у зв'язку з недопуском уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової до ув'язненого у РФ українського режисера Олега Сенцова.

"Росія вкотре йде на підступні дії. Мова йшла про гуманітарну місію. Олег голодує! Висловлюємо протест, боремося далі", – написала спікер відомства Мар'яна Беца у Twitter.

9 червня президент України Петро Порошенко телефоном обговорив із президентом РФ Володимиром Путіним питання українських політв'язнів. Лідери домовилися, що омбудсмени обох країн найближчим часом відвідають ув'язнених громадян.

Денісова повідомила, що планує насамперед відвідати у РФ українських політв'язнів Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Романа Сущенка та Ресуля Веліляєва.

15 червня Денісова заявила, що російська сторона пропонує відвідати Сенцова після 22 червня, але вона наполягатиме на тому, щоб побачити режисера найближчим часом.

Сьогодні український омбудсмен прибула в колонію, де утримують режисера, але до Сенцова її не пустили.

Зі свого боку російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Денісова порушує домовленості.

Денісова сказала, що переговори щодо її візитів до українських політв'язнів на території РФ зайшли у глухий кут.

Сенцов, засуджений у РФ до 20 років позбавлення волі, 14 травня оголосив безстрокове голодування. Він висунув вимогу звільнити 64 українських політв'язнів, але себе до списку не заніс.