МЗС України висловило протест через відмову Росії пустити Денісову до Сущенка

За словами Денісової, дозвіл на відвідування Сущенка дійсний до 17.30 18 червня
Фото: Людмила Денісова / Facebook

Український омбудсмен Людмила Денісова не змогла відвідати українського режисера Романа Сущенка, який перебуває в московській в'язниці. У Міністерстві закордонних справ України вважають, що Росія "приховує правду про українських політв'язнів".

У Міністерстві закордонних справ України висловили протест через відмову російської сторони дозволити українському омбудсмену Людмилі Денісовій відвідати українського журналіста Романа Сущенка. Про це 18 червня у Twitter написала прес-секретар МЗС Мар'яна Беца.

"Росія приховує правду про українських політв'язнів – бранців Кремля", – підкреслила Беца.

У своєму повідомленні прес-секретар українського МЗС звинуватила Росію "в тотальному недотриманні досягнутих домовленостей".

"Цього разу, незважаючи на дозвіл відвідати Сущенка, українському обмудсмену відмовлено в зустрічі з бранцем Кремля. Висловлюємо протест", – додала вона.

Денісова повідомляла, що дозвіл на відвідини Сущенка дійсний до 17.30 18 червня, але до журналіста її так і не пустили.

9 червня президент України Петро Порошенко телефоном обговорив із президентом РФ Володимиром Путіним питання українських політв'язнів. Лідери домовилися, що омбудсмени обох країн найближчим часом відвідають ув'язнених громадян.

13 червня Денісова вирушила у РФ. Омбудсмен зазначила,що планує насамперед відвідати Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Романа Сущенка та Ресуля Веліляєва.

Денісова вже намагалася потрапити до Сенцова і Карпюка, але поки її не пустили до жодного з політв'язнів.