На 22 травня призначено суд за позовом Червоненка проти Сироїд

Позов про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди Червоненко подав минулого року
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

За інформацією агентства УНІАН, у разі перемоги в суді екс-міністр транспорту України Євген Червоненко віддасть в Охматдит 1 млн грн, який вимагає від віце-спікера Ради Оксани Сироїд за наклеп.

22 травня о 14.30 у Шевченківському районному суді Києва заплановано судове засідання за позовом екс-міністра транспорту Євгена Червоненка до віце-спікера Оксани Сироїд, інформацію про це опубліковано на сайті судової влади України.

Скріншот: sh.ki.court.gov.ua

Червоненко вважає, що за наклеп Сироїд повинна заплатити йому 1 млн гривень, у разі перемоги він збирається віддати гроші в Охматдит, пише агентство УНІАН.

Позов про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди він подав минулого року і стверджує, що Сироїд не приходить на засідання.

У 2018 році в ефірі "112 Україна" Червоненко розкритикував роботу міністра інфраструктури Володимира Омеляна, Сироїд у відповідь заявила: "У країні був би Hyperloop, якби не було таких корумпованих міністрів, як Червоненко" і додала, що екс-міністр, ще будучи на посаді, передав структурам бізнесмена Ріната Ахметова 20 тис. залізничних вагонів.

Червоненко обвинуватив віце-спікера в наклепі і нагадав, що за вісім місяців його роботи в Міністерстві транспорту надходження в державний бюджет вперше зросли на 312%, а також було добудовано частину дороги Одеса – Київ, водночас транзит по СНД становив приблизно $5 млрд. Політик підкреслив, що саме він почав повертати "Укрзалізниці" вагони, передані за часів екс-президента Віктора Януковича структурам Ахметова і колишнього міністра транспорту Георгія Кірпи. Червоненко заявив, що повернув компанії понад 37 тис. вагонів.