На матчі Україна – Португалія вболівальники вивісили плакат зі зверненням до Зеленського щодо Гандзюк

Звернення вивісили на футбольному матчі
Фото: Хто замовив Катю Гандзюк? / Facebook

Уболівальники української збірної з футболу вважають, що до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк причетні голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишні керівники Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та Євген Рищук. Вони запитали у президента Володимира Зеленського, коли ці люди "сядуть".

14 жовтня на стадіоні "Олімпійський" у Києві, де грали збірні України та Португалії, уболівальники повісили плакат із запитанням до президента України Володимира Зеленського, коли за вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк "сядуть" голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишні керівники Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та Євген Рищук.

Про це повідомляє Tribuna.com.

Довжина плаката – приблизно 10 метрів. На ньому написано: "Зе, коли за вбивство Гандзюк сядуть Мангер, Гордєєв та Рищук?"

Адвокат Масі Найєм написав у Facebook 15 жовтня, що очікує арешту замовників злочину.

"Тут мова про життя, пане президенте. До вас знову запитання. Хто замовив Катю Гандзюк? Скоро буде рік, як вона померла... Імовірні замовники – на волі. Усе що треба – щоб вони були під арештом, щоб мали мотивацію допомогти слідству встановити всі обставини того вечора, коли вирішили її замовити", – зазначив Найєм.

Гандзюк облили сірчаною кислотою вранці 31 липня 2018 року біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 4 листопада активістка померла.

У справі про напад на активістку заарештували шістьох осіб. На початку червня 2019 року п'ятьом виконавцям злочину (усі вони – учасники АТО) після угоди зі слідством ухвалили обвинувальні вироки. Їх засудили на строк від трьох до шести з половиною років позбавлення волі.

Підозрюваного у причетності до організації вбивства активістки Олексія Левіна заочно заарештовано, за попередньою інформацією, він переховується в Домініканській Республіці. Слідчі вважають його організатором злочину.

Замовником нападу, на думку правоохоронців, був Мангер. За даними Генпрокуратури, він частково оплатив злочин. У тексті підозри Мангеру йдеться, що мотивом нападу на активістку була "особиста неприязнь" до неї через активну громадську діяльність, яка могла підірвати його політичну і ділову репутацію. Мангер перебуває на волі.

Батько і друзі активістки вважають, що, окрім Мангера, замовниками нападу можуть бути Гордєєв і Рищук. Мангер, Рищук і Гордєєв заперечують свою причетність до злочину.