На прийомі у Трампа Зеленський поспілкувався з Лавровим – ЗМІ

У Нью-Йорку триває 74-та сесія Генасамблеї
Фото: president.gov.ua

24 вересня президент США Дональд Трамп організував прийом для глав держав, які беруть участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. На прийомі український президент Володимир Зеленський і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров обговорили двосторонні відносини, пише ТАСС.

Увечері 24 вересня на прийомі, організованому президентом США Дональдом Трампом на честь глав держав – учасників 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, відбулася коротка зустріч президента України Володимира Зеленського та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на дипломатичні джерела.

Зустріч співрозмовник агентства описав як "короткий контакт", він наголосив, що сторони обговорили відносини двох країн.

Зеленський із 23-го до 26 вересня перебуває з візитом у США, він візьме участь у 74-й сесії Генасамблеї.

Український президент 24 вересня на полях асамблеї обговорив із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель процес підготовки саміту з урегулювання конфлікту на Донбасі в нормандському форматі.

Зеленський також провів зустріч із главою уряду Італії Джузеппе Конте, із яким обговорив, зокрема, розслідування справи смерті італійського журналіста Андреа Роккеллі у 2014 році на Донбасі, за загибель якого засуджено українця Віталія Марківа.