Гончарук заявив, що Рада до кінця року має ухвалити 37 першочергових законопроєктів

Гончарук: Я не бачу жодних підстав не ухвалити законопроєкти вже цього року, три-чотири місяці в нас на це є
Фото: Слуга Народу / Facebook

За словами прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, ухвалення цих законодавчих ініціатив прискорить економічне зростання до 57% на рік і дасть приблизно мільйон робочих місць.

Виступаючи в парламенті нового скликання 29 серпня, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук закликав Верховну Раду впродовж найближчих трьох-чотирьох місяців ухвалити 37 законопроєктів, які вже внесено в парламент. Відео виступу опубліковано на каналі RadaTVchannel у YouTube.

"Уже зареєстровано 37 законопроєктів у Раді, які є нашими першочерговими. Я не бачу жодних підстав не ухвалити вже цього року, три-чотири місяці в нас на це є, всі необхідні системі структурні законопроєкти, а наступного року працювати над їх імплементацією", – заявив він.

За словами Гончарука, ухвалення цих законопроєктів "прискорить економічне зростання до 5–7% [на рік]" і дасть приблизно мільйон робочих місць.

Також прем'єр-міністр повідомив, що ці законодавчі ініціативи допоможуть встановити однакові правила для всіх.

"Дуже довго у країні велика кількість людей вважала, що Україну як державу можна використовувати для створення для себе конкурентних переваг. Ми це припинимо. Залізницю, обленерго, облгази тощо не можна використовувати для отримання надприбутків коштом інших", — заявив Гончарук.

Наразі уже приблизно 70 законопроєктів зареєстрували у Верховній Раді України президент України і депутати від "Слуги народу", серед них – законопроєкт №1046 про концесію, №1055 – про оренду державного та комунального майна, №1038 – про статус народного депутата України, №1065 – про вдосконалення правової охорони географічних назв та інші.