На спецдільницях для голосування українських військовослужбовців порушень не зафіксовано – "Опора"

У першому турі президентських виборів на спецдільницях проголосувало більше ніж 36 тис. військових
Фото: ЕРА

Українські військовослужбовці, які прийшли 31 березня на спеціальні виборчі дільниці, майже порівну підтримали кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського. На третій позиції – бюлетені, визнані недійсними, зазначив представник мережі "Опора" Олександр Клюжев.

На спеціальних виборчих дільницях, де українські військовослужбовці голосували за кандидатів у президенти України, порушень не зафіксовано. Про це 5 квітня в ефірі "Громадського" повідомив аналітик громадянської мережі "Опора" Олександр Клюжев.

За його словами, у голосуванні взяло участь трохи більше ніж 36 тис. виборців із 42 тис., розподілених на 80 спецдільницях: одна з них розташована у Львівській області, решта – на Донбасі.

Представник "Опори" зауважив, що спостерігачі мережі були не на всіх спецдільницях.

Клюжев розповів, що найбільше військових проголосувало за чинного главу держави Петра Порошенка (13 433) і шоумена Володимира Зеленського (13 325), на третій позиції – бюлетені, визнані недійсними (1426).

"Далі йдуть [екс-міністр оборони] Анатолій Гриценко (1299), [лідер партії "Батьківщина"] Юлія Тимошенко (1138), [кандидат від партії "Свобода"] Руслан Кошулинський (1119), [екс-голова СБУ] Ігор Смешко (1075), [глава Радикальної партії] Олег Ляшко (788), [народні депутати України] Юрій Бойко (649), Олександр Вілкул (377), Олександр Шевченко (274) і так далі", – перерахував аналітик.

31 березня в Україні відбулися чергові президентські вибори. У них узяли участь 39 кандидатів. Явка виборців становила 62,8%.

Згідно з даними опрацювання Центральною виборчою комісією 100% електронних протоколів, у кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського 30,24% голосів, у чинного глави держави Петра Порошенка – 15,95%. Вони виходять у другий тур, який заплановано на 21 квітня.