На вимогу Кличка НАБУ відкрило кримінальну справу, щоб перевірити заяву Богдана про можливе пропонування хабаря

Кличко звернувся до НАБУ 1 серпня
Фото: censor.net.ua

У Національному антикорупційному бюро України підтвердили, що справу відкрито за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Глава Офісу президента Андрій Богдан стверджував, що йому пропонували $20 млн люди, пов'язані з Київською міською державною адміністрацією, мер Києва Віталій Кличко висунув НАБУ вимогу відкрити справу й перевірити заяву Богдана.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження про можливе пропонування хабаря в розмірі $20 млн главі Офісу президента України Андрієві Богдану за фактами, які виклав у своїй заяві Київський міський голова Віталій Кличко. Про це НАБУ повідомило на своїй сторінці у Fаcebook.

"Попередня правова кваліфікація – 1 ч. ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі). Звертаємо увагу, що факт внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань жодним чином не свідчить про те, що з боку тієї чи іншої особи дійсно мали місце неправомірні дії", – уточнили в бюро.

30 липня на брифінгу глава Офісу президента заявив, що нещодавно отримав пропозицію від одного зі "смотрящих" Києва поділити гроші з місцевого бюджету й "не чіпати голову КМДА". Глава ОПУ додав, що Зеленський розглядає декілька кандидатур на посаду глави КМДА, зокрема кандидатуру чинного мера столиці.

Кличко назвав брифінг Богдана "байками зі склепу". 1 серпня київський мер заявив, що звернувся до Національного антикорупційного бюро стосовно заяв Богдана.