На зустрічі з главами НАБУ і САП Зеленський гарантував незалежність антикорупційних інституцій

Зеленський – Ситнику і Холодницькому: Громадяни України вимагають невідворотності покарання для корупціонерів
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура мають показати результати розслідування резонансних корупційних злочинів протягом найближчих трьох місяців.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником і керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Метою зустрічі було обговорення пропозицій щодо покращення взаємодії спеціалізованих антикорупційних органів, пошук шляхів підвищення ефективності їхньої роботи", – ідеться в повідомленні.

Зеленський заявив, що гарантуватиме незалежність антикорупційних інституцій і захист від втручання в їхню діяльність.

"Громадяни України вимагають невідворотності покарання для корупціонерів. Наявність відчутних результатів у розслідуванні резонансних корупційних злочинів протягом найближчих трьох місяців буде показником спроможності САП і НАБУ відповісти на очікування українців", – заявив президент.

У прес-службі зазначили, що учасники зустрічі обговорили пропозиції законодавчого та практичного характеру з удосконалення роботи спеціалізованих антикорупційних інституцій.

30 травня Зеленський заявив, що попередня влада блокувала роботу НАБУ в частині міжнародного співробітництва, і доручив Міністерству закордонних справ невідкладно поінформувати Раду Європи та Організацію Об'єднаних Націй про законодавчі повноваження НАБУ здійснювати міжнародне співробітництво і пряму комунікацію з антикорупційними органами іноземних держав.