НАБУ оприлюднило відео у "бурштиновій справі" з помічницею Полякова і Розенблатом

НАБУ опублікувало фільм "Як НАБУ і САП розслідували бурштинову схему"
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро України опублікувало фільм "Як НАБУ і САП розслідували бурштинову схему". За даними НАБУ, стрічка містить фрагменти оперативного відео розмов агента НАБУ Катерини Сивоконь із помічницею нардепа від "Народного фронту" Максима Полякова Тетяною Любонько і безпосередньо з нардепом від Блоку Петра Порошенка Бориславом Розенблатом. Як повідомляють у бюро, Сивоконь зустрічалася з Розенблатом у кількох ресторанах Києва й обговорювала внесення поправок до законопроектів, що стосуються видобування бурштину в Україні.

19 червня детективи НАБУ за підозрою в отриманні хабара затримали охоронця народного депутата від фракції Блоку Петра Порошенка Борислава Розенблата. За інформацією нардепа від БПП Сергія Лещенка, хабар передавали за розв'язання питання щодо ліцензування видобування бурштину.

20 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що хабар у розмірі $200 тис. було призначено народним депутатам Розенблату і Полякову.

Поляков заявив, що не має стосунку до так званої бурштинової справи і не отримував хабара. Він також назвав агента НАБУ Катерину Сивоконь "аферисткою" і звинуватив її у провокаціях.

Генпрокуратура внесла до Ради подання про зняття з Розенблата та Полякова депутатської недоторканності.

6 липня регламентний комітет парламенту дійшов висновку, що подання на Полякова є законним, але недостатньо обґрунтованим з погляду доказової бази. Заступник голови комітету Павло Пинзеник на засіданні заявив, що у комітету є зауваження стосовно дій влади щодо Полякова під час проведення негласних слідчих заходів.

Сьогодні комітет визнав законними, обґрунтованими, мотивованими і достатніми подання генпрокурора на зняття депутатської недоторканності, затримання й арешт Розенблата.