НАБУ про обшуки в Нацгвардії: Слідча дія проводиться в ході розслідування корупційної схеми з нерухомістю

НАБУ проводить приблизно 20 обшуків у Києві
Фото: НАБУ / Facebook

Як заявили в Національному антикорупційному бюро України, слідство припускає, що внаслідок корупційних схем із нерухомістю керівництво Національної гвардії втратило активи на суму 81,64 млн грн.

Обшуки 14 травня за місцем роботи і проживання окремих посадовців Національної гвардії України проводять у межах провадження про корупційну схему з нерухомістю, повідомила прес-служба НАБУ у Facebook.

"Детективи НАБУ здійснюють обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії України, а також у низці приватних компаній. Слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування корупційної схеми з нерухомістю, у результаті якої Головне управління Нацгвардії України, за версією слідства, втратило активи на 81,64 млн грн", – ідеться в повідомленні.

Попередня правова кваліфікація кримінального провадження – ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

"Розслідування зазначених фактів НАБУ здійснює з грудня 2017 року. Обшуки відбуваються під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Деталі згодом", – додали в НАБУ.

Джерело "Українських новин" повідомило сьогодні, що НАБУ проводить приблизно 20 обшуків у Києві в будівлях Нацгвардії та будівельної корпорації "Укрбуд" у справі про будівництво житла для Нацгвардії.