НАБУ розслідує ймовірне незаконне збагачення члена Кабміну, про підозру поки нікому не повідомляли

НАБУ розслідує ймовірне незаконне збагачення
Фото: НАБУ / Facebook

Кримінальне провадження за фактом імовірного незаконного збагачення одного з членів Кабінету Міністрів України відкрили в травні 2017 року, повідомили в Національному антикорупційному бюро України.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом імовірного незаконного збагачення одного з членів Кабінету Міністрів України. Про це повідомила прес-служба НАБУ у Facebook.

НАБУ також розслідує ймовірне вказання недостовірної інформації цим чиновником в електронній декларації.

Попередня правова кваліфікація – ст. 366-1, ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України.

"Це провадження розпочате в травні цього року. В ході розслідування про підозру нікому не повідомлялося. Наголошуємо, що внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань не є достатньою підставою для звинувачень особи у вчиненні правопорушення", – заявили в НАБУ.

Прізвища чиновника в повідомленні не вказано.

Сьогодні стало відомо, що детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження про декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення міністра інфраструктури України Володимир Омеляна. Справа стосується нерухомості й автомобілів, яких не зазначили в електронній декларації міністр та його дружина. Бюро за рішенням суду дістало доступ до інформації про мобільні переговори Омеляна.

Міністр заявив, що жодних порушень із його боку не було і він готовий співпрацювати з правоохоронцями.