НАБУ затримало колишнього заступника начальника поліції Одеської області, який переховувався від слідства

Слідство вважає, що Гейко залучив Головіна до схеми
Скріншот: Новости 7 канал Одесса / YouTube

Костянтина Гейка, який був заступником ексначальника Головного управління Нацполіції Одеської області Дмитра Головіна, підозрюють у розкраданні вилученої з незаконного обігу великої партії тютюнових виробів, повідомили в Національному антикорупційному бюро.

30 липня детективи Національного антикорупційного бюро затримали Костянтина Гейка, який був заступником ексначальника Головного управління Нацполіції Одеської області Дмитра Головіна і переховувався від слідства, інформує пресслужба бюро у Facebook.

"Експосадовця разом із колишнім начальником ГУ Нацполіції в Одеській області підозрюють у заволодінні великою партією тютюнових виробів, раніше вилучених із незаконного обігу. 25 липня цим двом особам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України", – ідеться в релізі.

Головін очолював ГУ НП в Одеській області з листопада 2016 року до квітня 2019-го. Його затримали 25 липня. У справі фігурують також ексзаступник Головіна Костянтин Гейко і двоє підприємців, Олександр Чудаков (його затримали) і Валерій Капітанчук (у розшуку). Слідство вважає, що Гейко залучив Головіна до схеми.

26 липня суд відправив Головіна під домашній арешт.

У Національному антикорупційному бюро розповіли, що йдеться про незаконне заволодіння у 2017 році сімома морськими контейнерами з контрафактною тютюновою продукцією на суму приблизно 50 млн грн – вона мала стати речовим доказом у кримінальному провадженні, яким на той момент займалася поліція. Підозру оголосили двом колишнім керівникам поліції Одеської області та двом бізнесменам.