Надірадзе затримали за 20 метрів від кордону Молдови з Україною – Держприкордонслужба

Затримання Надірадзе молдовськими прикордонниками
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook

У Держприкордонслужбі України повідомили, що прикордонники відділу "Кельменці" вирушили на перехоплення порушника, внаслідок чого громадянина Грузії Вано Надірадзе було затримано на території Молдови.

Громадянина Грузії Вано Надірадзе затримали спільними зусиллями українських і молдовських прикордонників за 20 метрів від державного кордону. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби у Facebook.

"Сьогодні зранку на українсько-молдовському кордоні правоохоронці виявили рух невідомого, що прямував із території Молдови до нашої країни. Співробітники прикордонних відомств обох держав скоординували дії з метою недопущення незаконного порушення кордону. Прикордонники відділу "Кельменці" на напрямку ймовірного руху порушника також перекрили лінію державного кордону", – повідомили у відомстві.

У Держприкордонслужбі розповіли, що за кілька годин спільними зусиллями прикордонників за 20 метрів від кордону затримали правопорушника, яким виявився 47-річний громадянин Грузії Вано Надірадзе, нещодавно депортований з України.

"Іноземець збирався незаконно потрапити до України. За даним фактом правоохоронцями Молдови порушено кримінальну справу", – заявили українські прикордонники.

Сьогодні про затримання Надірадзе повідомило видання "РБК-Україна" з посиланням на джерела.

17 листопада в Києві затримали чотирьох громадян Грузії: Надірадзе, Тамаза Шавшишвілі, якого грузинські ЗМІ називають особистим оператором екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, інструктора Нацгвардії Мамуку Абашидзе і колишнього охоронця Саакашвілі Зураба Цинцадзе.

Того самого дня у СБУ заявили, що "примусово повернули на батьківщину" вісьмох грузинів, діяльність яких "суперечила інтересам національної безпеки України".

Прибічники Саакашвілі припускали, що затриманих відправлять до Грузії літаком Нацгвардії, але 19 листопада вони прибули на поромі в порт грузинського міста Поті.

Командир "Грузинського легіону" Мамука Мамулашвілі закликав не героїзувати Надірадзе, щоб у майбутньому не розчаруватися в ньому, як у нардепі Надії Савченко. У Міноборони повідомили, що Надірадзе в лавах Збройних сил країни не перебував.