Найєм про листування Соломатіної з Горащенковим: Жодного співробітника АП і НАЗК не допитали, не проведено жодного обшуку, жодних затримань

Найєм: Жодних очних ставок, затримань чи навіть елементарних перевірок
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

За словами нардепа від БПП Мустафи Найєма, перевірка підтвердила, що повідомлення колишній співробітниці НАЗК Ганні Соломатіній надходили з номера мобільного телефону представника Адміністрації Президента України Олексія Горащенкова.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм заявив про бездіяльність Служби безпеки України та Генеральної прокуратури в розслідуванні озвучених екс-директором департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя чиновників Нацагентства з питань запобігання корупції Ганною Соломатіною фактів корупції у НАЗК. Про це він написав у Facebook.

"Соломатіна опублікувала скріншоти листування зі співробітником Адміністрації Президента, який вимагав погодження перевірки декларацій політиків, зокрема народних депутатів. Якщо я правильно все розумію, ця переписка є в матеріалах кримінального провадження, яке за рішенням генерального прокурора Юрія Луценка наразі передали до СБУ. Результати перевірки підтвердили, що повідомлення надходили з номера мобільного телефону співробітника АП Олексія Горащенкова", – повідомив Найєм.

Тим не менше, за його словами, зараз жодного співробітника АП і НАЗК не допитано.

"Не було проведено жодного обшуку. Жодних очних ставок, затримань чи навіть елементарних перевірок. Нічого", – підкреслив нардеп.

Він додав, що функція нагляду за додержанням законів підрозділами СБУ, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність і досудове слідство, лежить на Генпрокуратурі, яка "вперто відмовляється робити хоч якісь дії і не помічає бездіяльності правоохоронних органів, зокрема СБУ".

14 листопада Соломатіна заявила, що агентство фальсифікує результати перевірок електронних декларацій. За словами Соломатиної, їй і двом її колегам пропонували, щоб рішення НАЗК спочатку розглядали в Адміністрації Президента.

15 листопада Соломатіна підтвердила, що Горащенков є "куратором НАЗК" від Адміністрації Президента і давав указівки працівникам агентства через додаток WhatsApp.

Сам Горащенков заперечує слова Соломатіної про свій уплив на НАЗК.

24 листопада Соломатіна опублікувала скріншоти свого листування з Горащенковим у WhatsApp.