Наливайченко про західний кордон України: Потрібно відкрити понад десять додаткових переходів

Наливайченко: Людей не треба виганяти з автомобілів і автобусів для перевірки
Фото: Громадсько-політичний Рух "Справедливість" / Facebook

Лідер руху "Справедливість", екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що на прикордонних переходах із країнами Європейського союзу необхідно поліпшити обслуговування громадян, відмовившись від "радянської традиції приниження".

Процедуру перетину на автомобільному транспорті кордону України з країнами Європейського союзу має бути істотно вдосконалено. Про це заявив лідер руху "Справедливість", екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає сайт руху.

"Дуже добре, що Європейський союз відкрив двері для українців, скасувавши візи, але недостатня кількість переходів із країнами ЄС, передусім Польщею, Угорщиною та Румунією, відсутність якісних і широких доріг та слабкий менеджмент на самих переходах перетворюють процес в'їзду українців до країн ЄС на неабияке випробування", – сказав він.

На думку політика, те, що відбувається зараз, є "радянською традицією приниження власних громадян на кордоні".

"Людей не треба виганяти з автівок і автобусів для перевірки: віддав у віконце паспорт – одержав штамп – їдеш далі. Є потреба – авто ставиться набік і проводиться перевірка. Українці не повинні чекати годинами в довжелезних колонах на десятки чи навіть сотні машин", – говорить Наливайченко.

Він зазначив, що Україні необхідно створити комфортні умови для українців і "розвантажити кордон".

"Треба відкрити більше десяти додаткових переходів. Західні європейці до цього готові. Справа – за українською владою", – заявив екс-голова СБУ.

17 травня 2017 року в Страсбурзі в будівлі Європейського парламенту було підписано рішення про надання Україні безвізового режиму з країнами Європейського союзу. 22 травня "Офіційний журнал" Євросоюзу опублікував рішення про безвізовий режим з Україною.

Безвіз набув чинності опівночі 11 червня.