НАЗК затвердило 102 висновки щодо фінансування партій

НАЗК перевірило звіти 274 партій
Скріншот: 112 Україна / YouTube

За даними Нацагентства з питань запобігання корупції, висновки щодо політичних партій "Оновлена Україна", "Партія однодумців" і "Нова демократія" містять інформацію про порушення встановленого порядку або термінів подання звіту.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) затвердило 102 висновки за результатами аналізу звітів політичних партій за третій квартал 2018 року. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

За даними агентства, зі 102 висновків тільки 12 є висновками щодо звіту політичних партій, які здійснювали діяльність у звітному періоді. Загалом за третій квартал 2018 року до НАЗК надійшло 274 звіти політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Висновки щодо політичних партій "Оновлена Україна", "Партія однодумців" і "Нова демократія" містять інформацію про порушення встановленого порядку або термінів подання звіту партії, за що передбачено відповідальність за ст. 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Висновки про результати аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за третій квартал 2018 року підготовлено за результатами аналізу звітів політичних партій, які не є одержувачами коштів, виділених із держбюджету на фінансування їхньої статутної діяльності.

НАЗК склало шість протоколів щодо парламентських політичних партій "Самопоміч" і "Опозиційний блок" за підсумками аналізу їхніх звітів про майно, витрати, доходи і зобов'язання фінансового характеру за II квартал 2018 року.

7 серпня Нацагентство з питань запобігання корупції повідомило, що передало до суду сім адмінпротоколів стосовно п'ятьох людей, які зробили внески на підтримку київської міської організації партії "Самопоміч" із порушенням законодавства – на час здійснення платежів у них були непогашені податкові борги. Загальна сума внесків – приблизно 527 тис. грн.

У політсилі заявляли, що повернули платникам внески, які було зроблено з порушеннями.