Нардеп Бужанський відмовився вставати, коли Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять героїв Небесної сотні

Бужанський сидів, коли всі встали
Фото: Макс Бужанский / Facebook

Сьогодні на ранковому засіданні Верховної Ради віцеспікерка Олена Кондратюк оголосила хвилину мовчання в пам'ять про загиблих під час Революції гідності героїв Небесної сотні. Усі народні депутати піднялися із крісел, проте нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський у цей момент демонстративно сидів.

Народний депутат від партії "Слуга народу" Максим Бужанський відмовився вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих на Майдані Незалежності в Києві у 2014 році героїв Небесної сотні. На це звернув увагу журналіст Андрій Дзіндзя, який на своїй сторінці у Facebook оприлюднив відповідне відео.

Після того як віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк оголосила хвилину мовчання, усі народні депутати піднялися із крісел, проте Бужанський у цей момент демонстративно сидів.

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які призвели до зміни влади – на той момент президент Віктор Янукович утік у Росію. Протягом усього конфлікту протестувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки). У Генпрокуратурі повідомляли, що внаслідок протистояння загинуло 80 протестувальників і 13 правоохоронців.

У грудні 2019 року Бужанський заявив, що подав на розгляд Верховної Ради законопроєкт про скасування закону про державну мову, тому що він спрямований на дискримінацію носіїв інших мов, передусім російської.