Нардеп Добродомов про затримання охоронця Розенблата: Прості охоронці не розгулюють містом із такими великими сумами грошей

Добродомов: Жоден нардеп не повинен ховатися за своєю депутатською недоторканністю
Фото: Дмитро Добродомов / Facebook

До кінця поточної сесії Верховної Ради питання про зняття недоторканності з нардепа від БПП Борислава Розенблата розглянуте не буде, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" позафракційний народний депутат Дмитро Добродомов.

Народного депутата від Блоку Петра Порошенка Борислава Розенблата потрібно позбавити депутатської недоторканності. Таку думку виданню "ГОРДОН" висловив позафракційний народний депутат Дмитро Добродомов, коментуючи затримання охоронця Розенблата, якого НАБУ підозрює в отриманні хабара.

"Факт залишається фактом: охоронець нардепа отримав гроші. І виникають певні думки, що були здійснені якісь незаконні дії. Тому що прості охоронці не розгулюють містом із такими великими сумами грошей. До роботи НАБУ я особисто ставлюся з довірою. Вони стверджують, що цю операцію проводили спільно із ФБР. І в мене, як народного депутата, є підстави вважати, що зняття недоторканності з Розенблата – це правильний крок. На жаль, поки у нас жодна справа, де фігурують нардепи, до суду не дійшла. Найчастіше ГПУ анонсує внесення до парламенту подань на зняття недоторканності з тих чи інших нардепів, але в підсумку жодних документів Рада не отримує", – зазначив Добродомов.

За його словами, Верховна Рада не встигне розглянути питання про позбавлення Розенблата депутатської недоторканності до кінця поточної сесії.

"Якщо відштовхуватися від регламенту, то навіть якщо завтра генпрокурор внесе подання, більше ніж два тижні воно проходитиме через комітет. А це означає, що до кінця сесії це питання розглянуте вже не буде. Слідчі дії, звичайно, триватимуть, але ухвалення рішення щодо питання депутатської недоторканності відкладуть до вересня. А ми пам'ятаємо, що групі депутатів у нас удалося уникнути відповідальності, оскільки вони втекли з країни. Жоден нардеп не повинен ховатися за своєю депутатською недоторканністю. Якщо Розенблат і Поляков (нардеп від "Народного фронту" Максим Поляков. – "ГОРДОН") упевнені у своїй невинності, нехай самі ініціюють зняття із себе недоторканності, щоб не перешкоджати слідчим діям", – наголосив Добродомов.

19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України за підозрою в отриманні хабара затримали охоронця народного депутата від БПП Борислава Розенблата. Сам Розенблат повідомив, що затримання охоронця відбулося в нього на очах. Пізніше він назвав це провокацією.

За інформацією нардепа від БПП Сергія Лещенка, хабар передавали за вирішення питання щодо ліцензування видобування бурштину.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що хабар у розмірі $200 тис. був призначений народним депутатам із фракції Блоку Петра Порошенка Бориславу Розенблату і від "Народного фронту" Максимові Полякову.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і НАБУ підготували подання про зняття недоторканності з Розенблата та Полякова.

У коментарі виданню "ГОРДОН" Розенблат заявив, що пов'язує затримання свого охоронця з діяльністю "бурштинової мафії".

За словами спікера генпрокурора Лариси Сарган, сьогодні ГПУ не внесе до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з Полякова і Розенблата.