Нардеп Гончаренко вивісив на воротах Маріїнського палацу плакат із Коломойським і Зеленським, які цілуються

Плакат з'явився на воротах Маріїнського сьогодні
Фото: Алексей Гончаренко / Facebook

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко висловив припущення, що після обрання президентом України шоумена Володимира Зеленського керувати країною буде бізнесмен Ігор Коломойський.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко розповів, що вивісив на воротах Маріїнського палацу плакат, на якому переможець президентських виборів в Україні Володимир Зеленський цілується з бізнесменом Ігорем Коломойським. Фото нардеп оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Відкрив біля Маріїнського палацу картину поцілунку Зеленського та Коломойського. Президентом обрали Зеленського, але хто реально президент? Ось питання. Я так розумію, що Маріїнський палац буде перейменовано на Коломойський. І заживемо. Зеленський, по суті, своїм поцілунком повертає до життя Коломойського. Чекаємо тепер, які контрибуції заплатить народ України Ігорю Валерійовичу", – написав Гончаренко.

Плакат зроблено за аналогією із графіті на Берлінській стіні, де зображено генерального секретаря СРСР Леоніда Брежнєва і главу НДР Еріка Гонеккера.

31 березня президент України Петро Порошенко заявив, що виходить у другий тур президентських виборів із "маріонеткою" Коломойського.

Зеленський сказав, що спілкується з Коломойським "тільки по бізнесу" і не зустрічався з ним у "політичний період".

У 2012 році студія "Квартал 95", художнім керівником якої є Зеленський, почала співпрацювати з каналом "1+1", співвласник якого – Коломойський.

Коломойський – один із найбагатших українців, співвласник групи "Приват". За даними журналу "Новое время", зі статком $1,6 млрд він посідає п'яте місце в рейтингу найбагатших громадян України. Після Революції гідності, у 2014–2015 роках, Коломойський очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію, але через конфлікт із керівництвом держави покинув цю посаду і переїхав за кордон. Зараз живе у Швейцарії та Ізраїлі.

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур виборів президента, явка виборців становила 61,37%. Згідно з даними опрацювання 100% електронних протоколів, за шоумена Володимира Зеленського проголосувало 73,22% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка – 24,45%. Офіційно результати виборів оголосять, коли комісія отримає протоколи з мокрими печатками з усіх 199 округів по Україні та дані із закордонного виборчого округу.

22 квітня Коломойський анонсував повернення в Україну.