Нардеп Лозовий готовий узяти Омеляна на поруки

Лозовий назвав Омеляна реформатором і патріотом
Фото: lozovism / Twitter

Сьогодні суд обиратиме запобіжний захід для міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якому напередодні вручили підозру в незаконному збагаченні і недекларуванні доходів. Народний депутат від фракції Радикальної партії Андрій Лозовий виявив бажання взяти міністра на поруки.

Народний депутат із фракції Радикальної партії Андрій Лозовий готовий узяти на поруки міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого 13 вересня повідомили про підозру у незаконному збагаченні і недекларуванні доходів. Про це Лозовий написав у своєму Instagram.

"Готовий узяти на поруки міністра-націоналіста Володимира Омеляна. Він справжній реформатор і патріот. Переслідування його – це якраз помста за те, що Володя реально бореться з корупцією, а самі звинувачення – це 1937 рік", – зазначив Лозовий.

13 вересня 2018 року детективи НАБУ повідомили Омеляна про підозру у незаконному збагаченні і недекларуванні доходів (ч. 3 ст. 368-2 і ст. 366-1 Кримінального кодексу України). За даними НАБУ, у період із 1 січня 2006 року до 26 квітня 2018-го Омелян одержав 2,17 млн грн офіційного доходу, тоді як його витрати тільки в період із 2008-го до квітня 2015 року становили щонайменше 3,45 млн грн.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що попросять суд обрати запобіжний захід для Омеляна у вигляді застави у розмірі 5 млн грн, але не будуть наполягати на його арешті.

Суд щодо запобіжного заходу Омеляну відбудеться 14 вересня.