Нардеп Найєм пов'язав звільнення Бабіна зі справою про напад на Гандзюк

Найєм (на фото) зазначив, що Бабін протягом останнього року працював у Херсоні
Фото: Mustafa Nayyem / Facebook

Під час останнього засідання тимчасової комісії щодо нападу на активістку з Херсона Катерину Гандзюк звільнений нині постпред українського президента у Криму Борис Бабін розповідав про потурання місцевих адміністрацій, зазначив нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм.

Президент України Петро Порошенко звільнив постійного представника в Автономній Республіці Крим Бориса Бабіна того дня, коли генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про встановлення замовників та організаторів нападу на активістку з Херсона Катерину Гандзюк. На це звернув увагу у Facebook нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм.

"За випадковим або невипадковим збігом обставин саме сьогодні Петро Порошенко звільнив свого постійного представника в Автономній Республіці Крим Бориса Бабіна, який протягом останнього року працював у Херсоні. Під час останнього засідання тимчасової комісії щодо Гандзюк Борис Бабін розповідав про потурання місцевих адміністрацій і нелегальні автоперевезення із Криму, сепаратистські рухи в Генічеську, незаконну господарську діяльність на території Азово-Сиваського національного парку та в акваторії Центрального Сиваша", – написав Найєм.

Він додав, що тепер із нетерпінням чекає на "істерики про "танці на кістках" і "ви тільки заважали, ми б і самі всіх знайшли".

31 липня Гандзюк облили сірчаною кислотою в Херсоні. 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень.

У серпні було заарештовано ймовірного організатора нападу Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука, який, за версією слідства, облив активістку сірчаною кислотою. Вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань.

Пізніше Васяновича, Вишневського та Горбунова відпустили під домашній арешт.

12 листопада правоохоронці заарештували помічника нардепа від БПП Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Його підозрюють у передаванні грошей Торбіну.