Нардеп Рабінович теж літав в Оман на початку січня

Рабінович сказав, що засмагав в Омані
Фото: Vadim Rabinovich / Facebook

Народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабінович викликав сміх у своїх колег після розповіді про те, що він відпочивав в Омані на новорічні свята.

Народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабінович розповів, що на новорічні свята відпочивав в Омані. Про це він розповів колегам на одній із нарад, коли ті поставили йому запитання про те, де він засмагав, повідомляє видання "Букви".

Назва країни викликала бурхливий сміх у депутатів, пише видання.

"А що тут такого? Так, в Омані", – відповів Рабінович.

На початку січня стала резонансною історія про поїздку в Оман президента України Володимира Зеленського. 5 січня "Страна" повідомила, що він поїхав відпочивати в цю близькосхідну країну. В ОПУ підтвердили, що глава Української держави перебуває в Омані, і заявили, що "він відбув туди разом із родиною рейсовим літаком за власні кошти". "Там найближчими днями у глави держави заплановано зустрічі на найвищому рівні", – ішлося в повідомленні.

До появи у ЗМІ новин про відпочинок Зеленського його пресслужба не анонсувала візиту глави держави в Оман. Офіс президента 5 січня також поінформував, що Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Оману Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. 6 січня пресслужба глави Української держави повідомила, що Зеленський провів зустріч із виконавчим президентом генерального державного резервного фонду Оману Абдулсаламом аль-Муршиді.

Уранці 8 січня пресслужба Зеленського повідомила, що він перервав візит в Оман і терміново повертається в Україну через катастрофу українського літака в Ірані.

Видання "Тексти.org.uа", посилаючись на дані сервісу RadarBox24, писало, що суперджет, який належить народному депутату від "Опозиційної платформи – За життя" Вікторові Медведчуку, прилетів в Оман увечері 7 січня й повернувся в Україну наступного дня о 18.27. За даними журналістів, літак, повертаючись до Києва, робив зупинки в Москві й Гомелі (Білорусь).

Громадський діяч Вадим Лабас заявив 11 січня в ефірі телеканала "Прямий", що Зеленський під час перебування в Омані міг таємно зустрітися з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Він стверджував, що президент України повернувся до Києва літаком Медведчука.

Медведчук заявив, що літаком вилетіла з Оману в Москву сім'я його дочки, і там не було Суркова.