Нардепка Верещук уважає, що переписками, опублікованими пранкером Джокером, має зайнятися Рябошапка

Верещук: Гратися в поліграф ми не будемо
Фото: Ірина Верещук / Facebook

Генпрокурор Руслан Рябошапка має розпочати "певні гласні, негласні чи інші дії", щоб визначити, хто використовує його ім'я, переписуючись із нардепами, уважає парламентарка від "Слуги народу" Ірина Верещук.

Нардепка від "Слуги народу", представниця уряду в парламенті Ірина Верещук уважає, що правоохоронці мають проаналізувати випадки переписки нардепів із пранкером Джокером, який видавав себе за генпрокурора Руслана Рябошапку. Про це вона сказала на брифінгу 6 листопада, пише "Укрінформ".

"Ми насправді будемо обговорювати, тому що занадто багато інсинуацій і маніпуляцій уже з цього приводу в публічній сфері задано. На мою думку, це моя суб'єктивна думка, власне генеральний прокурор Рябошапка, а позаяк він є часто згадуваним у переписках як одна зі сторін або як суб'єкт – я думаю, йому варто було б усе-таки розпочати певні глассні, негласні чи інші дії, аби встановити все-таки, хто використовує його ім'я, переписуючись із депутатами Верховної Ради в такий спосіб, хто може собі дозволити подумати, що народний депутат може в такий спосіб переписуватися з генеральним прокурором. Це все має бути предметом детального аналізу правоохоронних органів", – сказала політикиня.

Вона додала, що після аналізу потрібно вимагати від правоохоронців реакції на такі переписки.

"Гратись у поліграф ми не будемо. Ми розуміємо, що ситуація занадто серйозна, щоб на свій розсуд давати їй оцінку. Отже, ми сподіваємося, що правоохоронна система спрацює якісно, швидко і превентивно, щоб надалі таких речей не повторювати... Ми дуже сподіваємося, що тим випадкам нібито переписки з генеральним прокурором буде дано правову юридичну оцінку", – заявила Верещук.

Пранкер Джокер 31 жовтня опублікував у Telegram переписку з нардепом від "Слуги народу" Михайлом Радуцьким. Він не повідомив, від чийого імені спілкувався з політиком. Автор каналу стверджує, що обговорював із Радуцьким питання доплат у конвертах. Радуцький підтвердив факт переписки із Джокером. Водночас політик заперечує одержання нелегальних доплат.

Як повідомив "Укрінформ", Джокер також переписувався з іншим нардепом від цієї фракції Миколою Тищенком нібито від імені Рябошапки.