Нардепи від "Слуги народу" почали збирати підписи за відставку Рябошапки. Генпрокурор сказав, що спокійно до цього ставиться

Рябошапка: Якщо підписів буде достатньо, то я прийду до парламенту і спілкуватимуся
Фото: president.gov.ua

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає, що депутати від фракції "Слуга народу" ініціювали його відставку через реформи у відомстві.

30 жовтня народний депутат від фракції "Слуга народу" Антон Поляков повідомив у Facebook, що почався збір підписів за відставку Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора України.

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський підкреслив у Telegram, що саме Поляков є автором цієї ініціативи.

"Я приєднався до ініціативи після закриття справи проти детектива НАБУ, який допомагав (колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Олегові Гладковському і його синові Ігорю – ГОРДОН) Свинарчукам уникнути відповідальності", – додав він.

"Інтерфакс-Україна" пише, що Рябошапка спокійно ставиться до цієї ініціативи нардепів.

"Насправді ніякої реакції немає: професійна і спокійна. Якщо підписів буде достатньо, щоб спілкуватися у парламенті на предмет цих підписів, то я прийду до парламенту і спілкуватимуся. А поки що навіть немає про що говорити", – сказав генпрокурор.

На думку Рябошапки, нардепи ініціювали його відставку через реформи.

"Напевно, хтось не задоволений тим, що ми робимо. Напевно, реформи, які ми зараз проводимо, зачіпають чиїсь інтереси, і люди відчувають, що збільшуються ризики для них, тому вони вживають заходів, щоб погані наслідки для них не настали", – додав він.