Нардепи від "Слуги народу" вимагають від Шмигаля пояснень через участь Яценюка в урядовій поїздці на Буковину

Яценюк спілкувався з чернівецькими медиками
Фото: tva.ua

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 21 травня їздив у Чернівецьку область разом із членами уряду у зв'язку із загостренням там ситуації з COVID-19. Парламентарії від "Слуги народу" подали депутатське звернення прем'єр-міністру Денисові Шмигалю з вимогою пояснити присутність у делегації Яценюка.

Народні депутати від фракції "Слуга народу" подали депутатське звернення прем'єр-міністру України Денисові Шмигалю через спільний візит чинних міністрів уряду і колишнього глави українського уряду Арсенія Яценюка у Чернівецьку область. Про це йдеться в повідомленні на сторінці партії у Facebook.

"Як стало відомо зі ЗМІ, 21 травня разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчіновим Арсеній Яценюк відвідував Чернівецьку область та, зокрема, брав участь у пресбрифінгу", – ідеться в повідомленні.

Нардепи просять Шмигаля надати їм інформацію щодо таких питань: на якій правовій підставі Яценюк користувався службовим авіатранспортом МВС або будь-якого іншого міністерства чи відомства України; чи обіймає Яценюк будь-яку офіційну посаду в МВС або в іншому міністерстві чи відомстві, що дає йому право виступати на офіційному пресбрифінгу членів уряду; яка посадова особа дозволила допустити Яценюка до користування службовим авіатранспортом; чи була якась оплата за користування службовим авіатранспортом для приватної особи Яценюка.

Уродженець Чернівців Яценюк неодноразово вимагав від українського уряду допомогти Чернівецькій області, яка є лідером у країні за поширенням коронавірусної інфекції.

Чернівецький телеканал TVA 21 травня повідомив, що фонд політика "Відкрий Україну" надав матеріальну допомогу лікарні у Чернівцях, яка приймає хворих на COVID-19.

В Україні станом на ранок 22 травня лабораторно підтверджено 20 580 випадків зараження коронавірусом, видужало 6929 пацієнтів, померло 605 осіб. У Чернівецькій області зафіксовано 2964 випадки COVID-19.