"Народний фронт" підтримає подання ГПУ про зняття недоторканності з депутатів – Бурбак

Бурбак: Очікую від органів боротьби з корупцією наступних подань на одіозних представників режиму Януковича
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" на своєму засіданні вирішила голосувати за позбавлення імунітету шістьох нардепів. За словами голови фракції Максима Бурбака, його політсила чекає нових подань від антикорупційних органів.

Парламентська фракція "Народний фронт" підтримає подання Генеральної прокуратури про позбавлення недоторканності шістьох народних депутатів, повідомляє прес-служба політсили.

"Було прийнято рішення більшістю фракції щодо голосування за позбавлення недоторканності шести депутатів", – заявив 10 липня після засідання фракції її керівник Максим Бурбак.

Він уточнив, що регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання на п'ятьох народних депутатів, але цього тижня розгляне подання ще на одного парламентарія.

"Очікую від правоохоронних органів по боротьбі з корупцією наступних подань на одіозних представників режиму Януковича (екс-президента Віктора Януковича. – "ГОРДОН"). І що жоден з керівників антикорупційних органів не буде покривати своїх колег, народних депутатів по таких самих поданнях", – додав Бурбак.

Генеральна прокуратура України внесла до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з шести народних депутатів: Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група "Воля народу"), Євгена Дейдея і Максима Полякова ("Народний фронт"), Борислава Розенблата (Блок Петра Порошенка) та Михайла Добкіна (Опозиційний блок).

ГПУ висуває їм різні статті, зокрема щодо корупції, ухилення від сплати податків і незаконного збагачення.

Регламентний комітет Ради вже розглянув подання щодо Дейдея, Довгого, Лозового, Полякова і Розенблата. Стосовно перших чотирьох нардепів комітет дійшов висновку, що подання ГПУ недостатньо обґрунтовані або містять суттєві недоліки. Щодо Розенблата регламентний комітет парламенту назвав подання Генеральної прокуратури повністю законними і обґрунтованими.

Спікер Андрій Парубій заявив, що до сесійної зали питання про зняття недоторканності з цих депутатів може бути внесено останнього пленарного тижня сесії.

Регламентний комітет буде розглядати питання зняття недоторканності з Добкіна 12 липня.