Насіров заявив, що клопоче про передання його справи до Вищого антикорупційного суду

Насіров заявив, що вважає себе невинним
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Наступне засідання у справі екс-голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова в Шевченківському райсуді Києва відбудеться 26 червня, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Колишній голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров 17 травня подав у Шевченківський райсуд Києва клопотання про передання його справи у Вищий антикорупційний суд України. Про це він повідомив у Facebook.

Він заявив, що вважає себе невинним і має намір довести це в суді. Насіров повідомив, що клопотання буде розглянуто на наступному судовому засіданні.

Як пише у Facebook прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, на засіданні Шевченківського райсуду у справі Насірова 17 травня зачитали лише вісім сторінок обвинувального акта. Наступне засідання призначено на 26 червня.

Національне антикорупційне бюро України підозрює Насірова у зловживанні владою і службовим становищем, що спричинило збитки на суму приблизно 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, щодо якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.

Увечері 2 березня 2017 року Насірова затримали в лікарні "Феофанія" в Києві. 7 березня Солом'янський районний суд обрав йому як запобіжний захід тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 100 млн грн. 16 березня Насіров вийшов на свободу після того, як його дружина внесла за нього необхідну заставу.

У вересні 2018 року суд дозволив Насірову зняти електронний браслет, у січні 2019-го – виїжджати за межі Київської області, а в березні – зменшив розмір застави до 36 млн грн.

Справу Насірова слухають у Шевченківському районному суді Києва.

Закон про створення Вищого антикорупційного суду України було ухвалено в червні 2018 року.  Новий суд має почати роботу 5 вересня 2019 року.