Нацполіція розпочала досудове розслідування за заявою про підкуп членів окружкому №91 у Київській області

Позачергові парламентські вибори призначено на 21 липня
Фото: kv.npu.gov.ua

За даними Національної поліції, схему підкупу організував один із депутатів Верховної Ради VIII скликання з метою фальсифікації результатів позачергових виборів.

До чергової частини Макарівського відділу поліції Київської області надійшла інформація, що один із народних депутатів VIII скликання організував схему підкупу членів окружної виборчої комісії №91. Нардеп збирався фальсифікувати результати позачергових виборів у Верховну Раду України на свою користь, повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

Слідчий вніс дані про виявлене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця, учасника референдуму) і почав досудове розслідування.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.