"Нав'язаний порядок денний". Радник Зеленського Устенко розповів про перемовини з кандидатами на посаду прем'єр-міністра

Устенко не захотів відповідати на запитання про своє можливе прем'єрство

Фото: radiosvoboda.org

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що бачить прем'єр-міністром України професійного економіста, який ніколи не очолював уряд чи Верховну Раду і не був головою парламентських фракцій. Радник глави держави Олег Устенко сказав, що під це визначення підпадає "декілька тисяч експертів".

Кількість кандидатів на пост прем'єр-міністра України значно більша, ніж обговорюють у ЗМІ. Про це "Радіо Свобода" повідомив економіст, радник президента України Володимира Зеленського Олег Устенко.

"Я думаю, що пул експертів або потенційних кандидатів, із якими зараз обговорюється це питання президентом Зеленським, – він набагато ширший від того, що зараз обговорюється в українському медіапросторі", – сказав він.

21 липня Зеленський заявив, що бачить прем'єром професійного економіста, який ніколи не очолював уряд чи Верховну Раду і не був головою парламентських фракцій.

"Можна знайти декілька тисяч українських експертів, які підпадають під цей опис, хто ж має бути прем’єр-міністром. Те, що зараз обговорюється в медіапросторі українському, це просто нав’язаний порядок денний, який іде навіть не від ключових експертів із Атлантичної ради", – зазначив Устенко.

Він не захотів відповідати на запитання про своє можливе прем'єрство.

На початку липня експертка Атлантичної ради (Atlantic Council) Мелінда Герінг заявила в інтерв'ю "Голосу Америки", що серед кандидатів на посаду прем'єра  заступник виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован, виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, секретар РНБО та ексміністр фінансів Олександр Данилюк і колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

Співрозмовники НВ на умовах анонімності підтвердили, що всі перераховані вище є кандидатами на посаду прем'єра.

Прем'єр-міністра України призначає Верховна Рада України за поданням президента України. Зараз цю посаду обіймає Володимир Гройсман.