"Не треба відкривати вікна". Заступниця глави Офісу президента Ковалів прокоментувала платіжки за тепло

Ковалів закликала встановлювати лічильники
Скріншот: Shuster online / YouTube

Заступниця глави Офісу президента України Юлія Ковалів вважає, що в житлових будинках потрібно встановити лічильники тепла, щоб споживач розумів, за що платить.

14 лютого в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" заступниця глави Офісу президента України Юлія Ковалів заявила, що українці платять за високу температуру у квартирах.

"Ось ми тут, коли дуже довго обговорюємо тарифи, собівартість, я повністю підтримую мера Миколаєва, який каже: "Ми встановили індивідуальні теплові пункти". Стало тепло, у грудні температура плюс п'ять – значить, не треба відкривати вікна. У нас не може бути у квартирах по 27, по 30 градусів – і за це все ми платимо. Потрібно ставити лічильники, щоб кожен із нас розумів, за що він конкретно платить", – сказала Ковалів.

24 грудня 2019 року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що платіжка за опалення за грудень може бути меншою на 30%. Він доручив міським головам та органам місцевого самоврядування провести відповідні перерахунки.

У Кабміні України 29 січня 2020 року повідомляли, що 143 підприємства у 21 області та місті Києві зменшили цифри в грудневих платіжках за тепло. Гончарук заявляв, що зниження – "не одноразова акція".

14 лютого Гончарук сказав, що сума у платіжках за тепло і за газ у січні зросла, але в лютому зменшиться.