"Негайно прибрати свій хлам із проїжджої частини". Ірина Геращенко висунула Соболєву ультиматум із п'яти пунктів

Геращенко: За годину зберу під цим ультиматумом 150 підписів
Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook

Одним із пунктів ультиматуму нардепу від "Самопомочі" Єгору Соболєву перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вказала публічну відповідальність за блокування Донбасу, що відстрочило звільнення заручників та завдало збитків держбюджету в розмірі 1% ВВП.

Народний депутат від "Самопомочі", один із координаторів акції протесту під Верховною Радою Єгор Соболєв повинен протягом п'яти робочих днів виконати пункти ультиматуму першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко. Свої претензії вона озвучила у Facebook.

"Перше. Сплатити суму зламаних у ВР мікрофонів. Можна з грошей, виділених на "акції протесту". Друге. Зняти з себе державний прапор і перестати використовувати його як плащ гладіатора з дитячих коміксів чи банний рушник. Третє. Негайно прибрати Маріїнський парк і дати можливість киянам і гостям столиці насолодитися золотою осінню в найкращому київському парку. Четверте. Негайно прибрати свій хлам із проїжджої частини і розблокувати рух автомобілів у місті, яке потерпає від заторів", – написала Геращенко.

У п'ятому пункті вона вимагає взяти публічну відповідальність на себе і членів своєї фракції "за редути і цирк, влаштований ними взимку на Донбасі, які завдали шкоди українському бюджету в розмірі 1% ВВП на 2017 рік і відстрочили звільнення заручників".

За словами першого віце-спікера, "до інших учасників цирку" в неї питань і ультиматумів немає.

"Як треба, за годину зберу під цим ультиматумом 150 підписів – для солідності і зєркальності, так би мовити", – заявила Геращенко.

Увечері 21 жовтня Соболєв заявив у Facebook, що протестувальники під Верховною Радою дали президенту України Петру Порошенку п'ять днів на внесення в парламент законів про імпічмент і антикорупційний суд.

"Радять не гратися з ними. Це лише перші потрібні кроки", – зазначив нардеп.