Німецький політик Вебер, який критикує Росію, претендує на посаду глави Єврокомісії

Вебер став першим, хто заявив про бажання стати кандидатом від ЄНП на посаду глави Єврокомісії
Фото: EPA

Німецький політик Манфред Вебер планує балотуватися на посаду глави Європейської комісії від Європейської народної партії, фракцію якої в Європарламенті він очолює із 2014 року. Затвердити його кандидатуру можуть на з'їзді політичної сили 7–8 листопада в Гельсінкі.

Німецький політик Манфред Вебер буде балотуватися на посаду глави Європейської комісії. Про це 5 вересня він повідомив на сторінці у Twitter.

У своїй заяві Вебер зазначив, що "Європа зараз біля поворотної точки".

"Сьогодні важливі самоствердження Європи і захист наших інтересів, оскільки на нас нападають зсередини і зовні", – написав політик.

Вебер планує балотуватися на посаду від Європейської народної партії (ЄНП), фракцію якої в Європейському парламенті він очолює із 2014 року. Затвердити кандидатуру можуть на з'їзді політичної сили 7–8 листопада в Гельсінкі.

Лідер фракції став першим, хто заявив про бажання стати кандидатом від ЄНП на посаду глави Єврокомісії, повідомляє DW.

Зараз Єврокомісію очолює люксембуржець Жан-Клод Юнкер. Главу Єврокомісії обирають на п'ятирічний строк, мандат нинішнього складу ЄК закінчується восени 2019 року. Офіційно прийом заяв триватиме до 17 жовтня.

За даними "Радио Свобода", Вебер є послідовним критиком політики Кремля. Він неодноразово звинувачував Росію в агресії проти України, а також у прагненні послабити Євросоюз.