Новий президент Європарламенту не очікує змін у позиції органу щодо санкцій проти РФ за агресію проти України

Сассолі: Я не думаю, що в найближчому майбутньому будуть якісь зміни в позиції Європейської ради, Європейської комісії або політичних груп парламенту
Фото: EPA

Президент Європейського парламенту Давид-Марія Сассолі заявив, що поки ніхто не пропонував змінити позицію Євросоюзу щодо санкцій проти Росії.

Новий президент Європейського парламенту Давид-Марія Сассолі не очікує змін позиції ЄП щодо санкцій стосовно Росії за агресію проти України. Про це Сассолі сказав 3 липня на пресконференції у Страсбурзі, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки мені відомо, ніхто не пропонував змінити позицію... Наскільки мені відомо, щодо цього питання триває обговорення. Я не думаю, що в найближчому майбутньому будуть якісь зміни в позиції Європейської ради, Європейської комісії або політичних груп парламенту", – сказав він.

Агентство зазначило, що Сассолі не озвучив власної позиції щодо цього питання, а також не відповів на запитання про будівництво російського газопроводу "Північний потік – 2" і про європейські прагнення України.

Сассолі було обрано президентом Європарламенту 3 липня.

Щодо Росії діють індивідуальні та секторальні обмежувальні заходи Європейського союзу у зв'язку з агресією на Донбасі, а також санкції, запроваджені після анексії Криму у 2014 році. У березні 2019 року санкційний список було розширено, до нього занесли вісьмох громадян РФ, причетних до нападу на українські військові кораблі в Чорному морі.