Одеські організації "Опозиційної платформи – За життя" перейшли в Опозиційний блок – заява партії

Микола Пундик: Партія фактично перетворилась на приватну лавочку
Фото: opposition.com.ua

Голова обласної організації партії "За життя" Микола Пундик повідомив, що "Опозиційну платформу – За життя" покинули всі партійні організації Одеської області.

З "Опозиційної платформи – За життя" вийшли всі партійні організації Одеської області – обласна, міська і районні та приєдналися до Опозиційного блоку, заявив голова обласної організації партії "За життя" Микола Пундик під час пресконференції в Одесі, повідомляє сайт Опозиційного блоку.

Він зазначив, що на партійних зборах ухвалили таке рішення через включення в прохідну частину виборчого списку "платформи" екснардепа Вадима Столара, якого Пундик назвав "головним по забудові Києва і "смотрящим" від п'ятого президента Петра Порошенка, а також ексголови Соцпартії Іллі Киви, про якого член Опозиційного блоку відгукнувся як про "одіозного політика з відверто профашистськими поглядами".

"Сьогодні настав момент, коли терпіти стало неможливо. Включення у прохідній частині списку відвертих пособників минулої влади, відвертих нацистів унеможливлює наше подальше перебування в даній організації. Наше рішення затверджено як одноголосне. Ми заявляємо про своє приєднання і закликаємо наших прихильників голосувати за Опозиційний блок", – заявив Пундик.

Він додав, що Одеська регіональна організація "Опозиційної платформи – За життя" неодноразово заявляла, що реальна діяльність керівництва партії не відповідає поставленій під час створення меті та не відображає інтересів громадян, які пов'язували з партією свої надії.

"На жаль, практика чиновницького управлінського самоуправства і самодурства не тільки не припинилася, але й навпаки, після президентських виборів вона увійшла в систему. Партія фактично перетворилася на приватну лавочку, у якій уроздріб та оптом торгують усім: місцями в списку, виборчими округами, посадами і регіональними партійними організаціями", – процитував Пундик відкриту заяву партії.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. Він стверджував, що коаліції в парламенті немає вже два роки. 23 травня указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.

7 червня Опозиційний блок, Партія миру і розвитку, партії "Відродження", "Довіряй ділам" і "Наші" підписали меморандум про спільну участь у позачергових виборах до Верховної Ради.

6 червня "Опозиційна платформа – За життя" назвала своїх кандидатів для участі в парламентських виборах.

Партії подали документи у ЦВК і йдуть на вибори окремо одна від одної.