Офіс генпрокурора України попередив про шахраїв, які діють від імені його керівництва

Офіс генпрокурора України просить повідомляти про випадки шахрайства
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Невідомі від імені керівництва Офісу генерального прокурора України просять нардепів і посадових осіб вчинити незаконні дії, зокрема дати хабар, поінформували в офісі.

Офіс генерального прокурора України попереджає про шахраїв, які діють від імені його керівництва, повідомила 29 січня пресслужба офісу.

"Особи від імені заступника генерального прокурора здійснюють дзвінки начебто з його приймальні в інші установи з вимогою надати неправомірну вигоду, здійснюють спроби через телефонні дзвінки чи смс-повідомлення спонукати народних депутатів та інших посадовців до незаконних дій, висловлюють пропозицій людям "вирішити" кадрові питання у правоохоронних органах тощо", – ідеться в повідомленні.

В офісі вважають, що це роблять, "вірогідно, для дискредитації".

"Звертаємо увагу, що комунікація офісу та його керівництва із представниками органів державної влади щодо кримінальних проваджень може відбуватись лише в передбачений законом спосіб", – додали у пресслужбі.

Офіс просить повідомляти про такі незаконні вимоги "для встановлення причетних осіб та надання правової оцінки таким діям".