Олена Зеленська пояснила, чому її сторінку у Facebook було заблоковано

Олена Зеленська повідомила, що її сторінка у Facebook два дні була "в зоні турбулентності"
Фото: olenazelenska_official / Instagram

Сторінку першої леді Олени Зеленської у Facebook було створено 27 січня, а за два дні її заблокували.

Перша леді України Олена Зеленська пояснила, що її сторінку у Facebook було заблоковано через "підозрілу активність". Про це Зеленська 30 січня написала в Instagram.

"Моя новостворена сторінка у Facebook уже два дні в зоні турбулентності. А вчора через зафіксовану "підозрілу підвищену активність" акаунт узагалі був заблокований. Наразі всі повідомлення відновили, але про всяк випадок дублюю допис ще й тут", — повідомила вона.

Перша леді України 27 січня повідомила в Instagram, що створила акаунт у Facebook. Увечері 29 січня сторінка Зеленської у Facebook була недоступна. Як поінформували "Букви", до ранку 29 січня під постом Зеленської від 27 січня було понад 4 тис. коментарів. За спостереженням видання, більшість користувачів писала негативні відгуки на адресу Зеленської та її чоловіка – президента Володимира Зеленського.

Зокрема, користувачі згадували про поїздку сім'ї глави держави в Оман, пентхаус Зеленської в анексованому Криму, критикували вибір одягу першої леді. Також її запитували, чому "Квартал 95" не критикує Зеленського, і дорікали за її перепост у Facebook 15 квітня 2014 року публікації російського пропагандистського ресурсу LifeNews, у якій громадян просили за винагороду надсилати інформацію про переміщення українських військ.

Уранці 30 січня сторінка Зеленської у Facebook знову була доступна.