Омелян: Я – капітан запасу, на мені форма залізничних військ, яку я ношу з 2015 року

27 листопада Омелян з'явився у військовій формі на розширеній нараді з керівниками підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Мінінфраструктури
Фото: mtu.gov.ua

3 грудня у Міністерстві оборони України заявили, що міністр інфраструктури Володимир Омелян не має права носити військову форму. За словами самого міністра, військову форму він носить із 2015 року й об'їздив у ній всю лінію фронту.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відповів на заяву Міністерства оборони про те, що він не має права носити військову форму. За словами глави Міністерства інфраструктури, форму залізничних військ він носить із 2015 року. Про це він сказав у коментарі "Стране".

"Я – капітан запасу, на мені форма залізничних військ, яку я ношу з 2015 року, у ній об'їздив всю лінію фронту", – заявив міністр.

Він додав, що Державна спеціальна служба транспорту України до середини 2018 року підпорядковувалася Мінінфраструктури, а зараз її передано Міноборони, хоч вона і продовжує виконувати завдання з охорони стратегічних інфраструктурних об'єктів.

Із біографії Омеляна, розміщеної на сайті Мінінфраструктури, випливає, що він не проходив військової служби в Україні.

27 листопада Омелян і його заступник Юрій Лавренюк з'явилися у військовій формі на розширеній нараді з керівниками підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Мінінфраструктури. Фотографії опубліковано на сайті міністерства.