Онищенко заявив, що балотуватиметься у президенти України

Онищенко має намір брати участь у президентських виборах
Фото: Александр Онищенко / Facebook

Народний депутат України Олександр Онищенко вважає, що президент України Петро Порошенко "розглядає його як сильного політичного й економічного супротивника".

Народний депутат Олександр Онищенко в інтерв'ю виданню The Washington Times заявив, що має намір брати участь у виборах президента України у 2019 році.

Онищенко вважає, що президент України Петро Порошенко "розглядає його як сильного політичного й економічного супротивника".

Політик також сказав, що не здивується, якщо після оголошення про рішення брати участь у президентських виборах проти нього в Україні висунуть нові обвинувачення.

Онищенко фігурує у справі щодо зловживання під час реалізації газу, видобутого за участю компанії "Укргазвидобування". За даними слідства, державі було завдано збитків на суму приблизно 3 млрд грн. Загалом установлено особи 20 людей, які, як уважають слідчі, входили до складу злочинної організації.

За інформацією Генеральної прокуратури, нардеп покинув Україну 2 липня 2016 року.

5 липня 2016 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора про притягнення до відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Сам він відмовився бути присутнім на засіданні парламенту, заявивши, що його "підставили і кинули".

29 липня він заявив, що перебуває в Лондоні і готовий відстоювати свою правоту у британському суді.

Служба безпеки України підозрює Онищенка в державній зраді.

"Онищенко отримав паспорт громадянина РФ і з метою уникнення кримінальної відповідальності на території України в обмін на натуралізацію на території РФ погодився на співпрацю з російською владою для певної дестабілізації ситуації в Україні", – заявляв 1 грудня 2016 року керiвник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук.

Чергові президентські й парламентські вибори в Україні заплановано на 2019 рік.