Опитування. Половина українців не довіряє Зеленському

Зеленський обійняв посаду президента України 20 травня 2019 року
Фото: president.gov.ua

Тільки 13% українців повністю довіряють президенту України Володимирові Зеленському, ще 28,3% радше довіряють, згідно з дослідженням Центру "Соціальний моніторинг".

53,8% українців не довіряють президенту України Володимирові Зеленському. Про це свідчать результати опитування Центру "Соціальний моніторинг", презентовані під час брифінгу 23 червня. Трансляцію брифінгу вів "112 канал".

Згідно з дослідженням, повністю довіряє президенту 13% опитаних, 28,3% радше довіряють, 25,4% – радше не довіряють, а 24,8% узагалі не довіряють.

Крім того, голова правління Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка Ольга Балакірєва під час брифінгу заявила, що рейтинг довіри до Зеленського від часу його обрання сильно впав.

"Протягом тривалого часу після обрання тримався позитивний баланс довіри. Ситуація почала змінюватися в січні, й на тлі коронавірусу наші останні виміри у травні та червні показали зміну цього балансу, і зараз баланс довіри негативний", – зазначила вона.

Інфографіка: smc.org.ua

Під час соцдослідження 10–19 червня 2020 року методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента було опитано 3037 осіб у всіх регіонах України, крім окупованих територій Луганської та Донецької областей та Криму. Статистична похибка вибірки: 1,1−1,9%.

У травні згідно з дослідженням Центру Разумкова Зеленському довіряло 57% українців, не довіряло – 37%.

Зеленський обійняв посаду президента України 20 травня 2019 року. Він здобув перемогу на виборах із результатом 73,22% голосів виборців.