Опозиційний блок подав документи у ЦВК для реєстрації на виборах до Ради

Євгеній Мураєв очолив виборчий список об'єднання із п'яти партій
Фото: opposition.com.ua

Представники Опозиційного блоку подали документи в Центральну виборчу комісію для реєстрації представників від п'яти партій кандидатами в народні депутати України як у загальнодержавному багатомандатному окрузі, так і в мажоритарних округах.

Сьогодні представники Опозиційного блоку подали документи в Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатами в народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному окрузі, а також в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах до парламенту, повідомляє сайт партії.

У політичній силі нагадали, що 7 червня Опозиційний блок, Партія миру та розвитку, партії "Відродження", "Довіряй ділам" і "Наші" підписали меморандум про спільну участь у позачергових виборах до Верховної Ради.

До підсумкового топу виборчого списку партії увійшли народний депутат Євгеній Мураєв, народний депутат Олександр Вілкул, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Одеси Геннадій Труханов, мер Маріуполя Вадим Бойченко, генеральний директор ВАТ "Запоріжсталь" Ростислав Шурма, мер Ужгорода Богдан Андріїв, мер Запоріжжя Володимир Буряк, мер Павлограда Анатолій Вершина.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. Він стверджував, що коаліції в парламенті немає вже протягом двох років. 23 травня указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.

Згідно з останнім опитуванням компанії Active Group, Опозиційний блок наблизився до прохідного бар'єра і набрав би, якби вибори відбувалися найближчої неділі, 4,3% голосів.