Опозиційний блок вимагає припинити політичний тиск на Михайла Добкіна

Справу Михайла Добкіна в заяві назвали фальшивкою
Фото: opposition.org.ua

Подання на зняття депутатської недоторканності з нардепа від фракції Опозиційного блоку Михайла Добкіна з одночасною вимогою арешту – доказ вибіркового підходу Генпрокуратури, уважають у партії.

Опозиційний блок уважає подання генпрокурора на зняття недоторканності з нардепа від фракції цієї партії в парламенті Михайла Добкіна політичним переслідуванням. Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті політичної сили.

"Опозиційний блок вимагає від влади припинити політичне переслідування народного депутата від нашої фракції Михайла Добкіна. Подання на зняття з нього депутатської недоторканності з одночасною вимогою арешту – доказ вибіркового підходу Генпрокуратури. У Верховну Раду направлено шість подань на народних депутатів, у тому числі – по резонансних справах, докази по яких представлені публічно. Однак Генпрокуратура вимагає арешту тільки по представнику Опозиційного блоку, при тому, що справа Михайла Добкіна – фальшивка", – ідеться в заяві.

У політичній силі додали, що влада веде з нею війну через підтримку виборців у Харківській області.

"Звинувачення проти Михайла Добкіна – помста влади за підтримку харків'янами нашої партії. Після того, як на парламентських виборах 2014 року ми отримали абсолютну більшість голосів виборців Харківської області, влада безперервно веде війну проти Опозиційного блоку в цьому регіоні. Нинішні звинувачення на адресу Михайла Добкіна – це продовження свавілля 2015 року, коли нашу партію в Харківській області не допустили до участі в місцевих виборах", – упевнені в Опозиційному блоці.

Партійці заявили, що вимагають "виконати жовтневу та січневу резолюції ПАРЄ, які закликають українську владу припинити політичне переслідування опозиції". В Опозиційному блоці вважають, що влада тільки заявляє про європейський курс, але водночас проводить репресії проти політичних опонентів, і "це шлях до міжнародної ізоляції вже в найближчому майбутньому".

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що передав до парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Михайла Добкіна Добкіна 29 червня. У прокуратурі політику закидають змову з метою заволодіння 78 га землі в Харкові вартістю понад 220 млн грн.

У відповідь Добкін заявив, що наміри Генеральної прокуратури України зняти з нього недоторканність можна розцінювати як тиск на опозицію. Нардеп додав, що вживатиме всіх можливих заходів для свого захисту та що з України виїжджати не збирається.

21 червня спікер парламенту Андрій Парубій передав до регламентного комітету подання Луценка стосовно ще п'яти нардепів, серед них:

  • Андрій Лозовий (фракція Радикальної партії);
  • Олесь Довгий (парламентська група "Воля народу");
  • Євген Дейдей (фракція "Народний фронт");
  • Максим Поляков (фракція "Народний фронт");
  • Борислав Розенблат (фракція Блоку Петра Порошенка).