Опубліковано фінансову декларацію Трампа за 2016 рік

Федеральної податкової декларації за 2016 рік у Трампа вимагають із 2016 року
Фото: ЕРА

Фінансова декларація за 2016 рік із 565 компаніями, якими керував президент США Дональд Трамп до інавгурації, не є федеральною податковою декларацією, яку він відмовляється публікувати.

У США опублікували фінансову декларацію президента Дональда Трампа за 2016 рік. 98-сторінковий документ розповсюдило бюро з питань етики при американському уряді.

У переліку фірм і компаній, від керівництва якими Трампу довелося відмовитися через вступ на посаду президента, згадано 565 назв.

За інформацією CNN, цей добровільно оприлюднений документ не є федеральною податковою декларацією, яку Трамп відмовляється публікувати.

У фінансовій декларації зазначено, що самі лише гольф-клуби принесли Трампу понад $288 млн. Окрім того, він указав виплату гонорару за свої книги в сумі $7 млн і пенсію в розмірі $84 тис. від Гільдії кіноакторів США.

Під час передвиборчих дебатів 26 вересня 2016 року Трамп заявив, що покаже свою податкову декларацію, щойно його суперниця, демократ Гілларі Клінтон, опублікує службову переписку, яку вела з особистого поштового сервера.

У квітні 2017 року десятки тисяч людей вийшли на вулиці Нью-Йорка та інших міст США з вимогою до Трампа оприлюднити свою податкову декларацію.