"Пашо, що будемо робити, як владу захоплювати?" НАБУ оприлюднило фільм про суддів Окружного адмінсуду Києва. Відео

Записи проводили в приміщенні суду
Фото: radiosvoboda.org
Національне антикорупційне бюро України розмістило в YouTube фільм "Зловживання в ОАСК: нові епізоди". У ньому наведено телефонні розмови голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка з різними співрозмовниками. Зокрема, обговорюють тему отримання контролю над різними структурами системи судоустрою – Вищою кваліфікаційною комісією суддів та Вищою радою правосуддя. "Пашо, що будемо робити, як владу захоплювати?" – запитує Вовка в одному з епізодів суддя ОАСК. Той відповідає: "Головне її не втратити, Ігорю".

17 липня в НАБУ повідомили, що вручили підозру Вовку, його заступнику Євгенові Аблову, п'ятьом іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зіновієві Холоднюку.

Вовку інкримінують ч. 3 ст. 27, ст. 3512 (організація перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (організація винесення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) і ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

Підозри ґрунтуються на аналізі записів, які було зроблено в кабінеті Вовка.

18 липня Вовк заявив, що його не повідомляли про підозру.