Печерський суд закрив справу проти Жданова за обвинуваченням у недекларуванні 80 тис. грн зарплати

Жданов: НАЗК зводить рахунки з членами уряду
Фото: Ігор Жданов / Facebook

Національне агентство з питань запобігання корупції України просило Печерський суд оштрафувати міністра молоді та спорту Ігоря Жданова за неповідомлення про зарплату понад 80 тис. грн. Жданов заявив, що не порушував закону і звинуватив НАЗК у некомпетентності.

Печерський районний суд Києва 24 листопада закрив справу проти міністра молоді та спорту Ігоря Жданова за обвинуваченням у недекларуванні 80 тис. грн заробітної плати. Про це Жданов повідомив у Facebook 30 листопада.

Розслідуванням стосовно посадовця займалося Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Жданов зазначив, що у грудні 2016 року міністерство виплатило йому кошти, які включали поточну зарплату і заборгованість за окремими платежами за листопад 2016 року. За його словами, усі доходи було задекларовано під час подання електронної декларації за 2016 рік.

Виплати було здійснено за три платежі через певний проміжок часу.

Так суд установив, що Жданов не мав повідомляти НАЗК про суттєві зміни майнового стану, оскільки жодна з цих виплат поодинці не перевищувала граничної межі 50 прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб станом на 1 січня 2016 року.

"Маю всі підстави вкотре заявити, що в НАЗК, на жаль, працюють некомпетентні люди. Вони зводять рахунки з членами уряду, а не займаються запобіганням корупції", – резюмував міністр.

У жовтні НАЗК просило суд оштрафувати Жданова на 850–1700 грн за неповідомлення про зарплату понад 80 тис. грн.